Donaris 930 x 122

gara

ARGEȘ: VERIFICĂRI ÎN GĂRI ȘI TRENURI

În perioada 07-13 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș au desfășurat activități de prevenire și informare a cetățenilor, în contextul acțiunii RAIL ACTION WEEK.

Citiți și: Important de știut pentru toți șoferii!

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș au desfășurat activități preventive, în stațiile de cale ferată, dar și în trenurile de călători de pe raza județului Argeș, pentru constientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun în situația nerespectării regulilor si normelor din domeniul transporturilor feroviare.

Au fost distribuite 80 de pliante cu recomandari privind respectarea de către conducătorii auto a regulilor de trecere la pasajele la nivel cu calea ferată, dar și cu privire la traversarea prin locuri neautorizate de către cetățeni a liniilor de cale ferată.

Citiți și: Vrei un salariu sigur? Poliția Română scoate sute de posturi la concurs din sursă externă

De asemenea, au fost efectuate verificări privind respectarea normelor rutiere, în contextul măsurilor specifice stării de alertă.
În urma abaterilor constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6385 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, Legii 55/2020 privind măsurile de prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială.
Totodată, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Rutier Pitești, au fost testați mecanicii de locomoti, privind consumul de alcool, nefiind constatate nereguli.

Astfel de activități vor continua, iar polițiștii recomandă, în continuare, adoptarea permanentă a unei conduite preventive, respectarea regulilor de circulație și comportament, precum și a prevederilor legale specifice stării de alertă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3