Donaris 930 x 122

Arges

Argeș. Veste pentru iubitorii de sport!

Argeș. Veste pentru iubitorii de sport!

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Un raport al Agenţiei Naţionale pentru Sport arată că în 2022 peste 240.000 de sportivi legitimaţi erau la categoriile de tineret, juniori, cadeţi sau copii la nivel naţional.

Harta viitorului performanţei sportive arată că cei mai mulţi tineri sportivi vor veni din Bucureşti, Cluj şi Timiş, de altfel cele mai puternice oraşe ale ţării din punct de vedere economic, dar şi din perspectiva infrastructurii sportive, Capitala fiind fruntaşă la acest capitol.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Argeș. Veste pentru iubitorii de sport!

Cu toate acestea, Argeş, Constanţa şi Mureş sunt următoarele judeţe în clasamentul cu cei mai mulţi tineri sportivi legitimaţi, având fiecare în jur de 9.000 de sportivi în 2022, potrivit Anuarului Sportului pentru 2022 disponibil pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Sport.

În numărul sportivilor au fost luaţi în calcul sportivii din categoriile tineret, juniori, cadeţi şi copii. La nivel naţional, în 2022 peste 240.000 de sportivi legitimaţi erau la categoriile de tineret, juniori, cadeţi sau copii la nivel naţional.

La polul opus se află judeţele Călăraşi, Mehedinţi şi Olt, unde numărul tinerilor sportivi legitimaţi era în 2022 de circa 2.000 de sportivi.

Nu doar că infrastructura sportivă este slab dezvoltată spre deloc în aceste judeţe, dar nici nu există investiţii care ar putea duce la încurajarea tinerilor de a face sport.

Raportat la numărul total de sportivi legitimaţi, aici fiind luaţi în calcul şi seniorii, judeţele cu cei mai mulţi astfel de sportivi rămân aceleaşi când vine vorba de primele locuri în clasament, Bucureşti, Cluj şi Timiş contribuind cu cei mai mulţi sportivi.

Schimbările însă apar la următoarele locuri în clasamentul judeţelor, în cazul numărului total de sportivi legitimaţi Argeşul dispărând de pe listă şi apărând Braşovul.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90