930 x122 grota rece

Spitalul Județean de Urgență Pitești

Argeșenii se pot testa gratuit RT-PCR la Spitalul Județean

De astăzi, argeșenii se pot testa gratuit RT-PCR la Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP).

Citiți și: Pitești. Revelion de coșmar la UPU. Medici copleșiți de sute de pacienți

Având în vedere situația epidemiologică actuală și numărul mare de infectări din ultima vreme, SJUP continuă să se implice în lupta pentru combaterea pandemiei de coronavirus și vine în întâmpinarea nevoilor cetățenilor.

Astfel, începând de azi, persoanele cu simptomatologie sugestivă SARS – CoV-2 pot beneficia de testare gratuită de tip Real Time – PCR, la SJUP.

Citiți și: Poți să faci RMN gratuit la Spitalul Județean

Tot ce trebuie să facă e să prezinte codul de înregistrare al cererii de testare, emis de Direcția de Sănătate Publică Argeș (DSP).

„Având în vedere situația epidemiologică actuală, când asistăm la creșterea rapidă a numărului de persoane infectate cu virusul SARS- CoV-2,

Luând în considerare că această situație a determinat ca persoanele ce prezintă simptome să solicite ambulanța pentru testarea la domiciliu,

S-a stabilit ca la nivelul județului Argeș să fie înființate mai multe puncte de recoltare, unde persoanele pot merge să se testeze, decongestionând astfel stațiile de ambulanță.

Unul dintre punctele în care, începând de azi, în zilele de sâmbătă și duminică, se vor face testări este Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Programul de lucru: sâmbătă și duminică, în intervalul orar 09:00- 19.00.

Spațiul de recoltare: containerul nr. 1 din curtea SJUP.

La acest punct de recoltare a probelor de tip RT-PCR în vederea depistării infecției cu virusul SARS CoV-2 se pot adresa persoanele care prezintă simptomatologie specifică și doar în baza mesajului primit de la Direcția de Sănătate Publică Argeș, ce conține număr de înregistrare cerere, nume și prenume solicitant și CNP parțial anonimizat. Fără această dovadă nu vor fi efectuate teste de tip RT – PCR în punctul de recoltare.

Programarea la DSP se face prin apel la call-centerul amenajat la Direcția de Sănătate Publică Argeș, la numărul de telefon 021.414.44.48, iar rezultatele testelor vor fi transmite prin sms.”, precizează purtătorul de cuvânt al Spitalul Județean de Urgență Pitești, Cristina Cazacu.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3