New Profesional Consult 930 x 122

alertă

Armata Română, în alertă! Acțiune fără precedent!

Armata Română, în alertă!

Citiți și: O nouă tentativă de fraudă! Incredibil ce instituție folosesc atacatorii!

Conducerea Ministerului Apărării a decis, într-o acțiune fără precedent ca amploare, să facă inventarul cadrelor, al calității resursei umane din armată, al climatului şi moralului trupelor româneşti.

Decizia vine pe fondul conflictului dintre Rusia și Ucraina care se acutizează.

Citiți și: Argeș. Femeie dată dispărută, informații de ultim moment

Experții militari atrag atenția că, în caz de război, foarte important este nivelul de dotare a armatei, iar până în acest moment se știe că stăm bine la sisteme moderne de armament, dar avem probleme serioase la capitolul tancuri, arme extrem de utilizate în Ucraina, sau nave militare, conform Adevărul.ro.

De exemplu, România stă bine la capitolul sisteme de rachete HIMARS, după ce a decis să cumpere trei sisteme de rachete sol-sol cu bătaie mare cu un total de 54 de lansatoare care au raza efectivă de până la 300 km. Mai multe sisteme de acest tip au ajuns deja la militarii români, care le-au și operaționalizat.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a primit în primă fază și 81 de rachete tip M31A1 Unitary și 81 de rachete tip M30A1 Alternative warhead, dar și 54 de rachete de tip ATACMS. Acestea din urmă sunt solicitate de ucraineni datorită razei mari de acțiune, dar fără prea mare succes, deocamdată. În acest moment, ei au însă rachete HIMARS care au devenit coșmarul armatei ruse.

România a achiziţionat și cea mai recentă versiune de sistem Patriot aflat în serviciu şi testat în luptă, capabil să angajeze toate tipurile de ameninţări aeriene actuale. Este vorba de şapte sisteme în configurația 3+, iar pachetul achiziţionat de România include 58 de rachete PAC-2 GEM-T şi 168 de rachete PAC-3 MSE. Cel puțin unul dintre aceste sisteme este deja operat de militarii români.

Sursă foto: Digi24.ro

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

  • Catana spune:

    Am facut armata sunt incorporabil. Daca incepe razboiul sunt primul care pleaca din tara. Nu sunt las dar de ce sa-i apar pe coruptii aia din guvern, parlament si averile lor cu pretul vietii mele? Sa ia Johanis, Becali, Tariceanu, Dragnea, Ponta, Tiriac, Ciolacu arma in mana si sa mearga la lupta. Dupa aia sa ma cheme si pe mine ca ma duc. Sa-i am pe ei sefi de pluton.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3