EcoMoto 930×122

cfr

Așa arată primul tren nou CFR cumpărat în ultimii 20 de ani. Finanțare de 70.000.000 €

Așa arată primul tren nou CFR cumpărat în ultimii 20 de ani

Citiți și: Tinerii din România pot călători GRATIS!

Primul tren nou cumpărat în ultimii 20 de ani a ajuns în România, azi noapte și este așteptat la București, potrivit oficialilor din Ministerul Transporturilor.

Trenul Coradia Stream este produs la fabrica Alstom din Polonia, iar Autoritatea pentru Reformă Feroviară a cumpărat 37 de unități care vor fi livrate pe parcursul anului viitor, scrie economedia.ro.

Citiți și: Breaking. Persoană decedată lângă Lidl! A fost lovită de tren!

Trenul va intra în serviciul de transport CFR Călători până pe 31 decembrie, cel târziu.

În caz contrar, finanțarea din POIM 2014-2023 (n.r. Programul Operațional Infrastructură Mare) de 70 de milioane de euro se va pierde.

Trenul va circula pe liniile București-Brașov și București-Constanța.

Așa arată primul tren nou CFR cumpărat în ultimii 20 de ani

Productătorul PESA (Polonia) va livra ARF alte 20 de trenuri electrice noi de lung parcurs InterRegio (detalii aici).

Alstom și Pesa concurează și pentru contractul de până la 4,2 miliarde lei pentru 62 de trenuri regionale, deocamdată contestat la CNSC, mai notează sursa citată.

,,Este prima ramă electrică nouă achiziționată în România ca produs de serie, singurele rame electrice care au circulat în România fiind o serie de prototipuri produse înainte de 1990 la Electroputere Craiova și o serie de rame achiziționate second hand din Franța în anii 2000. Singurele rame electrice noi care circulă în România sunt cele 3 rame Softronic Hyperion, produse de uzinele Softronic Craiova.” potrivit site-ului de specialitate mobilitate.eu

Sâmbătă noaptea, trenul a intrat în România pe M 200 la Curtici, în județul Arad.

Imagini publicate de Alin Gal:

Informații suplimentare, AICI.

Imagini: economedia.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90