NOR CURIER 930X122

elevi

elevi_liceu_33276800

ATENŢIE, ELEVI ŞI STUDENŢI! VI SE PREGĂTEŞTE CEVA!

Deputatul Radu Vasilică, vicepreşedinte al PSD Argeş, a anunţat astăzi că săptămâna viitoare va formula trei propuneri pentru ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Prima propunere va fi de reducere a vacanţei de vară şi de mărire a perioadei vacanţei de iarnă, argumentele fiind, în opinia parlamentarului, multiple: necesitatea reducerii costurilor pe timp de iarnă, durata zilei este mai mică iarna, atenţia mai scăzută a copiilor sau problemele generate de zăpadă. A doua propunere este ca şi cei care au obţinut doctoratul după anul 2010 să aibă inclus în salariu un spor de 15%, ca cei care au obţinut titlul înainte de anul amintit.

În sfârșit, finanţarea universităţilor este a treia doleanţă a lui Radu Vasilică, în sensul majorării costurilor per student. Deputatul, care este cadru didactic la Universitatea din Piteşti, afirmă că în prezent costurile per student nu mai acoperă nici măcar taxa de şcolarizare, astfel încât se impune o reevaluare.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3