Donaris 930 x 122

inchisoare

Atenție! Închisoare de până la 2 ani pentru aceste fapte!

Atenție! Închisoare de până la 2 ani pentru aceste fapte!

Citiți și: Închisoare pentru cei care fac așa ceva!

Parlamentarii puterii au inițiat un proiect legislativ prin care sunt restricționate conținuturile de tip imagine, înregistrare audio sau înregistrare video create cu ajutorul Inteligenței Artificiale (IA) sau cu ajutorul tehnologiei de augmentare a realității (RV).

Măsura are în vedere să nu creeze aparența că o persoană a spus sau a făcut lucruri care, în realitate, nu au fost spuse, respectiv nu au fost făcute de acea persoană.

Citiți și: Poți face pușcărie dacă ai asta în mașină!

Nerespectarea noilor prevederi se va putea pedepsi cu amendă penală sau închisoare de la 6 luni la 2 ani, conform datelor analizate de Profit.ro.

Motivul este acela că imaginile, înregistrările audio și video de acest tip pot cauza prejudicii enorme atât în ceea ce privește imaginea, reputația sau demnitatea unei persoane, cât și asupra unor organizații publice, private sau chiar instituții ale statului.

Detalii, AICI – ULTIMA ORĂ Primul proiect de limitare a inteligenței artificiale și în România. Închisoare de până la 2 ani

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3