930×122 CAPRA 5

inchisoare

Atenție! Închisoare pentru acești șoferi!

Atenție! Închisoare pentru acești șoferi!

Citiți și: Închisoare pentru cei care fac așa ceva!

Șoferii care cumpără sau înmatriculează o mașină pentru prima dată în România trebuie să fie atenți fiindcă, în anumite situații, autoritățile pot aplica o sancțiune de până la trei ani de închisoare dacă ai numere roșii, anunță Promotor.ro.

Numerele roșii sunt numere provizorii care au o valabilitate limitată.

Citiți și: Poți face pușcărie dacă ai asta în mașină!

Iar în unele situații, valabilitatea numerelor roșii poate fi prelungită.

Cu aceste numere provizorii poți circula cu mașina până când sunt gata toate actele de înmatriculare.

Proprietarul poate cere eliberarea unui alt rând de numere roșii, valabile încă 60 de zile.

Sau mai e varianta, în cazul vehiculelor pentru care nu s-a eliberat niciun set de numere roșii, să se ceară plăcuțe cu o valabilitate de 90 de zile. Condiția este ca polița RCA să fie valabilă pentru minimum 90 de zile.

Atenție! Închisoare pentru acești șoferi!

Cei care nu au reușit să înmatriculeze definitiv vehiculul în acest interval, nu mai au dreptul să circule pe drumurile publice din România.

Au fost situații când șoferii ori au uitat, ori au considerat că nu e nicio problemă dacă mai merg câteva zile cu numere roșii expirate.

„Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul […] neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la unu la trei ani sau cu amendă”, precizează Art. 344, alin. 1, din Codul Penal.

Astfel, cei care au circulat cu numere roșii expirate, practic au pus în circulație un autovehicul neînmatriculat. Pe numele lor s-a deschis un dosar de cercetare penală și autoritățile au aplicat în asemenea situații inclusiv pedepse privative de libertate.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90