New Profesional Consult 930 x 122

Animal periculos

Atenție maximă! Un animal înfometat a apărut într-o localitate din Argeș

Atenție maximă! Un animal înfometat a apărut într-o localitate din Argeș

Citiți și: TÂNĂRUL DISPĂRUT ACUM TREI SĂPTĂMÂNI A FOST GĂSIT MORT

Doar fulgii. Atât le este dat să mai găsească uneori argeșenilor din sudul județului, în ogradă, în locul găinilor. Păsările domestice sunt primele care cad victimă prădătorului.

Citiți și: PRĂDĂTORII SEXUALI, SUB LUPĂ

Nu doar înaripatele cad pradă. Animalul atentează la tot ce găsește în ogradă: iepuri, capre, porci! Animalul care a trecut hotarul localității adulmecă mirosul altor orătănii și dă târcoale gospodăriilor, fermelor avicole și zootehnice.

Mai ales iarna

Este vorba despre animale care nu fac parte din fauna specifică acestor meleaguri. Vin din alte zone în căutare de hrană, mai ales iarna.

Șacalii, căci la ei ne referim sunt asemeni unor câini. În ultima perioadă și-au făcut simțită prezența pe raza comunei Negrași.

Sudul județului

Primarul localității ne-a confirmat informația însă a precizat că nu doar sătenii pe care ii păstorește sunt afectați. Ci în general toți cei care își duc zilele în sudul județului.

Precum lupii

Primarul Constantin Alexandru spune că pagubele pot fi însemnate dacă nu se iau măsuri:

„Nu se tem, atacă în haite precum lupii și scot niște zgomote ciudate care sperie pe cei care le aud în liniștea nopții.”

Explicație

Edilul comunei Negrași a găsit o explicație:

„Șacalii sunt înfometați. De aceea vin. Dar pot să distrugă lejer munca îndelungată a oamenilor, sa-i lase fără animale și păsări în bătătură.”

Deși trage acest semnal de alarmă pentru a arăta că viața sătenilor din sudul județului nu e ușoară, primarul are o palidă consolare. Șacalii care au intrat pe teritoriul comunei sale, nu au atacat niciun sătean.

„Deși au comportament asemănător lupilor, nu au atacat oameni. Nu am avut victime. Nici la noi și nici în comunele învecinate.”

Atenție maximă! Un animal înfometat a apărut într-o localitate din Argeș

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3