930 pe 122 COSTACHE

elevi

Cum vor face copiii orele de educație fizică si sport

Cum vor face copiii orele de educație fizică si sport:

Citiți și: Școli fără căldură! Elevi trimiși acasă

Jocurile și alte activități de grup, precum și activitățile sportive în școală trebuie să se desfășoare cu asigurarea distanței între elevi.

O arată ghidul de reguli pentru redeschiderea școlilor, conform Edupedu.ro. Față de precedentul ghid, lansat la începutul anului școlar, dispare interdicția de folosire a echipamentelor ce pot fi folosite de toți elevii (ex.: mingea).

Citiți și: Pitești: Anunț de angajare!

Elevii trebuie să facă sport în aer liber, atât timp cât vremea permite acest lucru, iar dacă fac în sala de sport, trebuie evitat efortul intens.

După fiecare folosire a sălii de sport, de către o grupă, trebuie asigurate curățenia, dezinfectarea și aerisirea.

 DISTANȚARE

În pauze, elevii nu au voie să mănânce în comun  și nu au voie să facă schimb de obiecte personale.

Regulile în acest sens, detaliat:

Organizarea procesului de învăţământ și a activităților sportive

Organizarea programului şcolar va avea în vedere posibilitatea începerii cursurilor la intervale orare diferite. Astfel încât să se evite aglomerările la intrarea şi la ieşirea în pauze.

Intervalele aferente pauzelor vor fi stabilite în mod eşalonat astfel incat sa existe un minim posibil de suprapunere.

ORGANIZAREA ACTIVITĂŢILOR ŞI SUPRAVEGHERE

Organizarea activităţilor şi supravegherea în timpul pauzelor se realizează astfel incat sa se evite formarea de grupuri de elevi din clase diferite. Elevii vor fi supravegheaţi pe toată durata pauzelor de către cadre didactice sau alte categorii de personal, pentru mentinerea distanţării fizice. Orice activităţi care presupun formarea unor grupuri vor fi organizate cu respectarea distanţei dintre elevi.

Jocurile şi alte activităţi care implică formarea unor grupuri vor fi organizate cu respectarea distanţei maxim posibile dintre elevi, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Ce nu au voie elevii

Elevii nu vor consuma în comun alimente sau băuturi. Nu vor schimba între ei obiecte de folosinţă personală (telefoane, tablete, instrumente de scris, jucării etc.).

Jocuri cu distanțare fizică

Se pot desfăşura doar jocurile sportive care permit distanţarea fizică, de preferat în aer liber, daca conditiile meteo permit.

Orele de educaţie fizică efectuate în sala de sport trebuie limitate la activităţi sportive care nu presupun efort intens, cu asigurarea obligatorie a distanţei fizice maxim posibile si a unei aerisiri permanente.

Pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică, elevii vor fi instruiţi ca pe tot parcursul activităţii să nu îşi atingă faţa, gura, ochii sau nasul cu mâinile neigienizate.

CURĂȚENIE ȘI AERISIRE DUPĂ FIECARE ORĂ EFECTUATĂ

La începerea şi la finalul orelor de educaţie fizică, toţi elevii trebuie să respecte normele de igiena a mâinilor prin utilizarea unor dezinfectanți pe bază de alcool. Se vor efectua curăţenia, dezinfecţia şi aerisirea sălii de sport după fiecare grupă de elevi.

Ordin de ministru

Activităţile sportive în cadrul liceelor cu program sportiv şi cluburilor sportive şcolare se vor desfăşura în conformitate cu prevederile ordinului comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

SMART KIDS 570×90