930×122 CAPRA 5

amenda

Atenție! Riști amendă de 3.000 de lei

Amenzi de până la 3.000 de lei pentru persoanele care nu respectă o lege despre care puține se știu! Este total interzis să faci asta în pădure sau pe traseele turistice.

Citiți și: Viața la bloc. Plăcerea care îți aduce o amendă de 3.000 de lei

Cum riști amendă de 3.000 de lei

Românii pot fi sancționați cu amenzi de până la 3.000 de lei, în condițiile în care nu respectă Codul Silvic. În această situație s-au aflat, recent, opt turiști care au încălcat regulile, în fondul forestier din Vama Buzăului, din judeţul Braşov. Iată mai jos, în articol, ce îți este interzis să faci în pădure sau pe traseele turistice.

Nerespectarea Codului Silvic atrage sancțiuni dure. Persoanele care nu respectă regulile se pot trezi cu amenzi usturătoare, de până la 3.000 de lei. Mai cu seamă, este vorba despre cetățenii care se aventurează în zone din fondul forestier, cu ATV-uri, enduro, motociclete sau alte vehicule.

Citiți și: Schimbare majoră privind amenzile de circulație!

Bicicliștii care pătrund în zonele montane trebuie să cunoască traseele care le vor permite acest lucru. Legea nr. 46 din 2008 a Codului Silvic arată, la alin. 1, indice 1 al art. 54, faptul că accesul public cu bicicleta va fi permisă doar pe drumurile forestiere și poteci/trasee marcate și amenajate, pe propria răspundere. În plus, trebuie să respecte condițiile administratorul fondului forestier sau cele ale administratorului, după caz.

Tot în cadrul aceleiași legi, la art. 54, alin. 2, este prevăzută următoarea speță: „Accesul public în fondul forestier național cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este interzis, cu excepția activităților sportive, de recreere și turism organizate, care se pot practica pe drumurile forestiere sau pe trasee special marcate și omologate, numai cu acordul șefului ocolului silvic sau al proprietarului, cu avizul șefului ocolului silvic, în cazul asigurării serviciilor silvice”.

De asemenea, la alin. 4 și 5 ale art. 54, amenajările care se efectuează în fondul forestier național vor fi făcute doar cu acordul administratorului sau proprietarului. În condițiile în care aceste spețe sunt încălcate, atunci autoritățile vor aplica sancțiuni. În acest sens, amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3