NOR CURIER 930X122

alcool

Atenție, șoferi! Dacă se întâmplă asta, puteți să rămâneți fără permis

Șoferii care nu pot fi testați pentru consum de alcool sau droguri pot rămâne fără permis.

Citiți și: Piteștean pozitiv la DrugTest, prins în flagrant pe străzile din oraș

Sancțiunea s-ar putea aplica atât în cazul șoferilor care refuză testarea, cât și în cazul celor care nu pot fi testați din motive medicale.

Pe lângă dosarul penal, aceasta este o sancțiune extra importantă, având în vedere faptul că în România sunt foarte mulți șoferi care nu respectă regulile de circulație rutieră.

Citiți și: Ce se întâmplă cu permisul dacă ați fost prins băut sau drogat la volan

Astfel, expresia “retragerea permisului de conducere” se reformuleză astfel încât să cuprindă și noua ipoteză cu privire la retragerea permisului de conducere în baza examinării medicale prin care s-au constatat elemente clinice sugestive consecutive consumului recent de băuturi alcoolice sau de substanțe psihoactive.

De asemenea se introduce instituția retragerii permisului de conducere până la ora 08.00 a zilei următoare, dar nu mai puțin de 12 ore în cazul în care titularul permisului de conducere nu a putut fi supus testării în vederea stabilirii concentrației de alcool pur în aerul expirat sau testării preliminare a prezenței în organism a unor substanțe psihoactive;

Acestea sunt doar două din elementele principale de noutate ce se regăsesc în Proiectul hotărârii Guvernului pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1.391/2006, ce a fost pus în Transparență decizională pe site-ul MAI.

Prevederile sunt adresate atât conducătorilor auto, administratorilor drumurilor, polițiștilor din cadrul Poliției Române, dar și angajaților Poliției Locale.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90