930 x122 grota rece

motociclete

Atenție, șoferi! Schimbare uriașă la permisul de conducere

Atenție, șoferi! Schimbare uriașă la permisul de conducere

Citiți și: Imagini revoltătoare! Copil filmat atârnând pe geamul deschis al unui BMW

Plenul Senatului a adoptat luni, 30 octombrie, în urma reexaminării solicitate de preşedintele Klaus Iohannis, o lege prin care permisul de conducere eliberat pentru categoria B este valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete.

Legea completează OUG 195/2002.

Citiți și: Nebunie mare în Pitești: „Haos” e puțin spus!

Aceasta stabilește valabilitatea permisului de conducere eliberat pentru categoria B şi în cazul anumitor tipuri de motociclete.

Condițiile sunt ca deţinătorul permisului să aibă vârsta de 24 de ani împliniţi şi permisul eliberat pentru categoria B să fie obţinut cu cel puţin trei ani în urmă.

Preşedintele Iohannis a solicitat Parlamentului, pe 7 iulie, reexaminarea acestei legi.

Argumentul a fost că ,,este neclar cum anume se va face dovada absolvirii celor 10 ore de pregătire practică.

De asemenea, nu se menționa dacă această dovadă trebuie deţinută fizic şi prezentată în cazul unui control, de fiecare conducător de vehicule, alături de permisul de conducere eliberat”.

Atenție, șoferi! Schimbare uriașă la permisul de conducere

Citește și: Pitești. Încă puțin și e gata! Va fi fantastic!

,,Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm cubi, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1, cu condiţia ca deţinătorii permiselor să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, o experienţă de cel puţin 3 ani de conducere pentru categoria B de vehicule şi fac dovada, printr-o adeverinţă, că au absolvit un curs de pregătire practică de minimum 15 ore în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule”, se arată într-un articol amendat în urma reexaminării iniţiativei legislative.Legea va fi reexaminată şi de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Detalii, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90