Donaris 930 x 122

permis

ATENȚIE, ȘOFERI! VEȚI PUTEA ALEGE CÂND SĂ VĂ FIE SUSPENDAT PERMISUL

Atenție, șoferi! Veți putea alege când să vă fie suspendat permisul. Șoferii vor putea alege perioada de suspendare a permisului auto, potrivit faptei contravenţionale pe care au săvârşit-o, într-un interval de un an de la data contravenţiei. Așa prevede un proiect de lege depus la Senat, ca prim for sesizat. For decizional în acest caz este Camera Deputaților.

Citiți și: Cele mai folosite scuze și intimidări ale șoferilor: ”Permisul? Păi de unde să am, ce, mi-ați dat?”

„În cazul suspendării provizorie a permisului auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, se arată în proiectul de lege depus, în procedură de urgenţă, la Senat, scrie Mediafax.

Excepție fac faptele deosebit de grave, „care prezintă un pericol social, fiind săvârşite cu vinovăţie, şi care sunt prezentate de legea penală şi sunt pedepsite de aceasta – infracţiuni”.

Citiți și: Șoferi condamnați la închisoare după ce au pus în pericol circulația!

Conform Codului Rutier, şoferii pot fi sanctionaţi prin suspendarea permisului pentru o perioadă de 30, 60 sau 90 de zile. Mai multe amănunte despre proiect, AICI.

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441