EcoMoto 930×122

permis

ATENȚIE, ȘOFERI! VEȚI PUTEA ALEGE CÂND SĂ VĂ FIE SUSPENDAT PERMISUL

Atenție, șoferi! Veți putea alege când să vă fie suspendat permisul. Șoferii vor putea alege perioada de suspendare a permisului auto, potrivit faptei contravenţionale pe care au săvârşit-o, într-un interval de un an de la data contravenţiei. Așa prevede un proiect de lege depus la Senat, ca prim for sesizat. For decizional în acest caz este Camera Deputaților.

Citiți și: Pușcărie și amendă uriașă pentru acest comportament în trafic!

„În cazul suspendării provizorie a permisului auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, se arată în proiectul de lege depus, în procedură de urgenţă, la Senat, scrie Mediafax.

Excepție fac faptele deosebit de grave, „care prezintă un pericol social, fiind săvârşite cu vinovăţie, şi care sunt prezentate de legea penală şi sunt pedepsite de aceasta – infracţiuni”.

Citiți și: Șoferii, obligați să reducă viteza! Amenzi uriașe!

Conform Codului Rutier, şoferii pot fi sanctionaţi prin suspendarea permisului pentru o perioadă de 30, 60 sau 90 de zile. Mai multe amănunte despre proiect, AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90