930×122 CAPRA 5

Drumuri Naţionale

ATENȚIE, ȘOFERI! VITEZA MAXIMĂ AR PUTEA CREȘTE

Viteza maximă ar putea crește. Un senator, Sorin Bota, a propus în Parlament introducerea unui amendament important la Codul Rutier.

Citiți și: Doi șoferi din străinătate, probleme serioase pe Autostrada A1

Senatorul propune ca limita maximă de viteză pentru autovehicule pe drumurile naţionale în interiorul localităţilor să crească. Mai exact, la 70 de km pe oră pentru autoturisme şi la 60 de km pe oră pentru celelalte categorii de autovehicule (în prezent, limita maximă de viteză este de 50 de km pe oră pentru toate autovehiculele). Potrivit aceluiași amendament, în zonele trecerilor de pietoni de pe drumurile naționale ar urma să fie impuse anumite restricţii de viteză.

Parlamentarul motivează că această măsură va conduce la creşterea fluidităţii traficului rutier pe drumurile naționale aglomerate din România şi la reducerea timpilor de condus pentru şoferi. Pentru ca amendamentul să devină lege, este nevoie de votul favorabil al Senatului și, respectiv, al Camerei Deputaților. (Foto: gandul.info)

Citiți și: A dat tot ce a putut! Un motociclist gonea cu 242 km/h

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90