New Profesional Consult 930 x 122

atenționare meteorologică

Atenție! Un nor toxic și un vânt puternic vor acoperi România

Meteorologii au emis o nouă atenționare cod galben de vânt puternic în mai multe județe din țară, inclusiv în Argeș, în zona de munte, la altitudini de peste 1800 m.

Citiți și: Alertă meteo de vreme rea. Argeșul, vizat

De asemenea, Specialiștii de la Administrația Națională a Meteorologiei au anunțat și prezența unui nor toxic în România.

Acest nor toxic, care este generat de bombardamentele din Ucraina, a ajuns deja în țara noastră și va fi resimțit până în acest weekend.

Citiți și: Cod galben în Argeș. Vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice și grindină

În România, vremea este una schimbătoare, iar din această dimineață, 10 județe din țară sunt sub alertă cod galben de vânt puternic. În general vor fi rafale de 55…65 km/h, iar în zona montană aferentă temporar vor fi viteze de peste 70…80 km/h.

Elena Mateescu, directorul ANM, a venit cu explicații pentru norul toxic care acoperă țara noastră, în condițiile în care mai multe județe sunt vizate de acest cod galben de vânt. Întrebată dacă acesta prezintă vreun pericol, având în vedere situația meteorologică actuală, directorul ANM a declarat:

„Chiar dacă în partea de est şi sud-est a ţării vom avea în vigoare această atenționare de cod galben care vizează rafale de 55-65 km/h, iar în zona montană aferentă chiar viteze de 70-80 km/h, având în vedere circulația aerului din sector nordic şi nord estic apreciem că nu există posibilitatea ca aceste concentrații să ajungă în ţara noastră.

Din punct de vedere termic, într-adevăr, discutăm de o încălzire de la o zi la alta pe parcursul acestei săptămâni şi semnalul rămâne până la sfârşitul acestei luni (…)”, a explicat Elena Mateescu, într-o emisiune la Antena 3.

Sursă: Antena 3

Foto descriptiv: MediaFLUX.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3