Donaris 930 x 122

atenționare meteorologică

Cod galben de ninsori viscolite în Argeș

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi atenționări de vreme rea.

Citiți și: Alertă meteo de vreme rea. Argeșul, vizat

Este vorba despre o atenționare cod galben de ninsori temporar viscolite, care este în vigoare în intervalul 23 ianuarie, ora 10.00 – 24 ianuarie, ora 10.00, pentru mai multe județe din țară, inclusiv Nordul județului Argeș.

 În intervalul menționat, în jumătatea vestică a Moldovei, local în Carpații Orientali și Occidentali, temporar va ninge viscolit, iar la rafală vor fi viteze în general de 50…70 km/h.

Citiți și: Cod galben în Argeș. Vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice și grindină

Ninsori slabe și vânt în general moderat (40…50 km/h) vor fi și în estul Moldovei și al Munteniei și pe arii restrânse în Dobrogea.

De asemenea, de ieri, de la ora 17.00 până luni, 24 ianuarie, la ora 10.00 este în vigoare un cod galben de viscol, ninsori însemnate cantitativ, însă pentru zona Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m. 

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea redusă. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

Foto principal: desscriptiv / Sursă: observatorbn.ro

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA