930 x122 grota rece

amenzi

Au sperat să câștige la păcănele, dar au plecat acasă cu amenzi

Peste 150 de societăți comerciale, aproximativ 300 de autovehicule și aproape 2.000 de persoane au fost verificate de poliţişti în ultimele 24 de ore.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

181 de polițiști au fost la datorie în ultimele 24 de ore, împreună cu polițiști locali, jandarmi și pompieri argeșeni, precum și cu reprezentanți ai altor instituții, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 29 de acţiuni punctuale, (dintre care 26 organizate independent de către poliţişti, două organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

Citiți și: Schimbare majoră privind amenzile de circulație!

Au fost verificate 1.882 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasării doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00, a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, precum și a expunerii la riscul de transmitere a coronavirusului prin nerespectarea interdicțiilor de organizare/participare la evenimente private, iar dintre acestea, 1.236 de persoane au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale.

Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 272 de autovehicule, dintre care 103 mijloace de transport persoane.

De asemenea, un număr de 151 de societăți comerciale din 133 de locații au fost verificate. Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, a capacității spațiilor închise privind numărul de persoane, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.750 de lei, după cum urmează:
-130 de sancţiuni, în valoare de 12.250 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-14 sancţiuni, în valoare de 4.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

 

Amenzi la păcănele

În ziua de 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au constatat faptul că, în incinta unei săli de jocuri de noroc, cu o suprafață de aproximativ 10 mp, de pe raza localității Bascov, era depășit procentul de 30% din capacitatea maximă a spațiului, conform prevederilor H.C.J.S.U. nr. 56/07.11.2020, întrucât în interior se aflau trei persoane.
Documentația întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.
De asemenea, cele trei persoane, din incinta sălii de jocuri, au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 1.500 de lei, conform Legii 55/2020, întrucât nu purtau mască de protecție.

Foto: descriptiv (Monitorul de Cluj)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3