930X122 MAIA

consiliul concurenței

Firmă importantă acuzată de ABUZ: Sancțiune de sute de mii €

Autoritățile intră pe fir! Firmă importantă acuzată de ABUZ: Sancțiune de sute de mii €

Citiți și: Transformare majoră în industria petrolieră: Ce se întâmplă cu OMV Petrom

Consiliul Concurenței a amendat cu 2,045 milioane lei (echivalentul a aproximativ 410.000 de euro) compania FCC Environment România SRL.

Firma a fost găsită vinovată de abuz de poziție dominantă pe piața serviciilor de depozitare a deșeurilor solide industriale nepericuloase.

Citiți și: Probleme grave la Profi!

FCC Environment România SRL operează depozitul de deșeuri din Arad și oferă servicii de colectare, transport și comercializare a deșeurilor solide industriale nepericuloase.

Compania a fost investigată de autoritatea de concurență pentru practicile sale din perioada 2019-2023.

În urma investigației, s-a constatat că FCC Environment România a restricționat accesul clienților săi la depozitul din Arad, impunând condiții abuzive.

Autoritățile intră pe fir! Firmă importantă acuzată de ABUZ: Sancțiune de sute de mii €

Aceste acțiuni au fost interpretate ca fiind menite să elimine concurența pe piața pe care compania operează.

Investigația s-a pornit în urma unei plângeri depuse de compania Georgia Recycling WMC SRL, unul dintre clienții depozitului de deșeuri din Arad.

Ca parte a anchetei, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții neanunțate la sediul FCC Environment România SRL, acțiuni autorizate de Curtea de Apel București, pentru a obține toate informațiile și documentele necesare pentru a stabili faptele.

În urma deschiderii investigației, FCC Environment România SRL a inițiat un program intern de conformare cu regulile de concurență, demonstrând o intenție de a-și corecta practicile și de a respecta legislația în vigoare.

Legea concurenței nr. 21/1996 interzice folosirea abuzivă a unei poziții dominante pe piață, se arată în comunicat.

Decizia finală și detaliată a autorității de concurență va fi publicată pe site-ul instituției, după eliminarea informațiilor considerate confidențiale.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

Foto: Descriptiv

PIZZERIA SAPORI 555 222
570×90 MAIA