New Profesional Consult 930 x 122

absente

Avertisment pentru toți profesorii

Ministrul Educației, Ligia Deca, a adresat recent un mesaj profesorilor, prin care atrăgea atenția asupra unei practici nesănătoase și incorecte pe care unii dintre aceștia o adoptă.

Citiți și: Argeș. Drumul spre școală, greu de parcurs!

Este vorba despre folosirea absenței ca modalitate de pedeapsă. Conform edupedu.ro, un chestionar efectuat de Consiliul Național al Elevilor, în rândul a 22.000 de elevi și profesori, arată că 41,7% au spus că li s-a trecut absență în catalog, cel puțin o dată, deși se aflau în clasă.

Ligia Deca a transmis că aceasta este una dintre problemele care i-a atras în special atenția.

Citiți și: Informație pentru toți elevii! Se interzice!

Jumătate dintre elevii care au luat parte la consultare, și nu au fost puțini, spun că deși au fost prezenți la orele de curs, cel puțin odată au fost sancționați cu absență de către profesor, aceasta din urmă fiind folosită ca mijloc de coerciție în sala de curs.

Aș dori să subliniez că absența la oră nu este și nu ar trebui să fie mijloc de coerciție sau de pedeapsă.

Ea constată existența elevului în sală, nu ar trebui să constituie un instrument punitiv al profesorului și aici cred că avem de lucrat cu anumite mentalități, dar probabil avem să-i ascultăm și pe profesori în a-i înțelege de ce se simt forțați să recurgă la astfel de metode”, a declarat ministrul Educației, potrivit edupedu.ro.

Faptul că absența nu poate fi folosită ca mod de coerciție (n.r. constrângere) este precizat și în Regulamentul cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

Sursă foto principal: cotinianul.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

570×90 MAIA