930X122 MAIA

avertizare

AVERTIZARE: IARNĂ ÎN PRAG DE PRIMĂVARĂ

Avertizare: Iarnă în prag de primăvară. Deși mai sunt câteva zile și vine primăvara din punct de vedere calendaristic, iarna pare să își fi intrat foarte serios în drepturi.

Citiți și: Incredibil! Somn de voie: trei paznici prinși dormind, altul era băut!

De azi se răcește semnificativ vremea, iar stratul de zăpadă căzut în marea majoritate a teritoriului este consistent. La această oră ninge abundent.

Poliția informează că se circulă pe toate drumurile în condiții de iarnă. Pe drumurile naționale, ca și pe A1, se intervine cu materiale antiderapante și mașini pentru deszăpezire.

Citiți și: Întâmplare îngrijorătoare, noaptea, pe o stradă din Pitești

Pentru prevenirea producerii de accidente rutiere, polițiștii le recomandă participanţilor la trafic:

– să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare și să fie informați când pleacă la drum;

– să reducă viteza de deplasare şi mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maxim 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora;

– să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;

dezaburire;

– să folosească sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;

– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

– să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;

– să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenţie mult mai mare faţă de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90