EcoMoto 930×122

bac 2023

Bacalaureat 2023. Au apărut primele subiecte la examenul de Limba Română

Bacalaureat 2023. Au apărut primele subiecte la examenul de Limba Română

Citiți și: Situație dubioasă la BAC. Ce s-a întâmplat înainte

Absolvenții claselor a XII-a au susținut, astăzi, 26 iunie, proba scrisă la Limba română.

Pentru a susține această probă obligatorie, elevii de liceu au fost nevoiți să prezinte documentul de identitate pentru a avea acces în sala de examen.

Citiți și: Bătaie între parlamentarii moldoveni, din cauza limbii române

Pentru rezolvarea subiectelor, absolvenții au avut la dispoziție trei ore.

Examenul de Limba română de la Bacalaureat 2023 a fost susținut de absolvenții claselor de liceu cu profil uman și real.

Subiectele și baremul vor fi publicate pe edu.ro, secțiunea dedicată, începând cu ora 15:00.

Subiectele de la examenul la Limba română, profil real:

Bacalaureat 2023. Au apărut primele subiecte la examenul de Limba Română

La subiectul I, la limba română, profil real şi tehnologic, elevii de clasa a XII-a au avut de redactat un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă oamenii trebuie sau nu să exprime recunoştinţă faţă de şcolile în care au fost formaţi.

La subiectul II, la limba română, absolvenții au avut de comentat, în minimum 50 de cuvinte, poezia ,,A mele visuri…”, evidenţiind relaţia dintre idea poetică şi mijloacele artistice.

La ultimul subiect, elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţi ale unui text narativ studiat, aparţinând lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu.

Subiectele de la examenul la Limba română, profil uman:

La subiectul 3 de la profilul uman, candidații au avut de realizat o caracterizare de personaj dintr-o operă la alegere aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.

Mai multe detalii, AICI.

Sursă fotoDescriptiv/Arhivă

Foto articol: Antena3

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90