930×122 CAPRA 5

bataie

Bătaie între parlamentarii moldoveni, din cauza limbii române

Legea care spune că româna este limba oficială în Republica Moldova a provocat un adevărat scandal în Parlamentul de la Chişinău. Scandalul a degenerat și s-a lăsat chiar și cu bătaie: îmbrânceli și pumni, potrivit ProTv Chișinău.

Citiți și: Poliția face lumină în cazul scandalului din stația de autobuz

Socialiștii și comuniștii au blocat tribuna, intrând în ședință cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum ”Nu vă bateți joc de Constituție” sau ”Referendum”.  Acest lucru i-a înfuriat pe deputații Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), care s-au ridicat să smulgă lozincile.

Citiți și: Pitești: Ce spune Poliția despre incidentul șocant din Centru

Proiect de lege prevede ca în textele legilor Republicii Moldova, inclusiv în Constituţie, sintagma ”limba moldovenească” să fie substituită cu ”limba română”.

În cele din urmă, proiectul a fost votat în primă lectură, cu aplauze, mai scrie ProTv Chișinău.

Aceste incidente au loc în contextul în care, tensiunile din Transnistria amenință siguranța țării.

Sursă video: YouTube Deschide Ştirea

Sursă foto: captură video YouTube Deschide Ştirea

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • pcc spune:

    hauristii si ar dori si ei sa bage si la noi limba rusa ca limba oficiala de stat , georgica simion , sosoaca, romania tv aka sputnik tv si latrina 3

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3