930X122 MAIA

bani

Bani de la stat pentru copii!

Bani de la stat pentru copii!

Citiți și: Ajutor financiar sub forma unor fonduri nerambursabile pentru români

Și în următorii patru ani, elevii dezavantajaţi din învățământul de stat vor putea primi anual suma de 500 de lei.

Banii pot fi folosiți pentru achiziția de rechizite școlare și îmbrăcăminte.

Citiți și: Din acest an, elevii vor primi vouchere de 250 de lei!

Autoritățile au stabilit în această săptămână, printr-un proiect de ordonanță adoptat de Guvern în ședința sa de joi, o nouă schemă națională de sprijin pentru acești preșcolari și elevi.

Aceasta să acopere patru ani: 2023-2027.

Astfel, programul social ,,Sprijinirea copiilor din familii dezavantajate prin acordarea de tichete sociale, pe suport electronic, pentru sprijin educațional” se va desfășura în continuare.

Bani de la stat pentru copii!

După cum apare în viitoarea ordonanță, se vor acorda de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional.

Vor beneficia preșcolari și elevi dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial.

Valoarea tichetelor este de 500 de lei.

Vor putea beneficia de ajutorul de 500 de lei pentru rechizite, conform proiectului de OUG:

– preşcolarii înscrişi în învăţământul de stat care îndeplinesc condiţiile, în luna iulie a fiecărui an, pentru obţinerea sprijinului educaţional acordat copiilor din familii defavorizate, adică cei din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei (indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acesta este suspendat);

– copiii înscrişi în învăţământul de stat (primar și gimnazial) care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară (valoarea salariului minim brut pe ţară este acum de 3.300 de lei/ lună).

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

  • Lavinia Ionela spune:

    voi credeți ca 500 lei ajunge sa îmbraci un copil din cap în picioare? bătaie de joc

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA