930×122 POSADA 5

bani

Bani de la stat! Se începe de la 335 lei!

Bani de la stat! Se începe de la 335 lei!

Citiți și: Argeș. 3000 de lei pentru fiecare nou-născut! Acum s-a anunțat!

Guvernul României a adoptat ordonanța de urgență pentru plata despăgubirilor la culturile de primăvară semănate anul trecut.

Cuantumul compensațiilor ce vor fi achitate fermierilor până la finalul anului se ridică la 335 de lei pe hectar în cazul culturilor calamitate integral (procent de 100%).

Citiți și: Atenție! Interzis la școală!

Prin actul normativ votat de Executiv se aprobă instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma de grant.

Acesta se acordă producătorilor agricoli pentru unele culturi agricole înființate în primăvara anului 2022.

Condiția e să fie afectate de seceta pedologică din perioada martie – septembrie 2022.

Schema de ajutor de stat se acordă pentru culturile care au fost afectate de seceta pedologică în grade de peste 30% până la 100%, conform proceselor-verbale de constatare și evaluare a pagubelor:
a) porumb;
b) floarea – soarelui;
c) soia;
d) mazăre.

Bani de la stat! Se începe de la 335 lei!

,,Ajutorul de stat sub forma de grant unitar este în cuantum maxim de 335 lei/ha aferent unui grad de calamitare de 100%, care este prevăzut în procesul-verbal de constatare și evaluare a pagubelor, pentru oricare dintre culturi”, se arată într-o comunicare a Guvernului.

Dacă procentul de calamitare prevăzut în procesul-verbal de constatare și evaluare a pagubelor este de peste 30% și până la 100%, cuantumul grantului unitar care se poate acorda se diminuează corespunzător.

Despăgubirile se vor plăti fermierilor până la data de 31 decembrie 2023, iar direcțiile pentru agricultură județene reprezintă autoritatea competentă responsabilă cu implementarea schemei.

Detalii, AICI – Despăgubirile de secetă au fost adoptate de Guvern. Cuantum: 335 lei/ha la culturile calamitate integral

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90