New Profesional Consult 930 x 122

apa

Cinci localități din Argeș, afectate de secetă

Cinci localități din Argeș, afectate de secetă

Citiți și: Tatăl lui Randi, în CL Pitești: Stopați această înșelătorie!

Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR) arată că monitorizează continuu volumele din principalele lacuri de acumulare și asigură gestionarea eficientă a rezervelor de apă și face un apel să se folosească apa rațional în aceste zile.

“Rezerva de apă în principalele 40 lacuri de acumulare administrate de ANAR și S.P.E.E.H Hidroelectrica S.A. este astăzi de 3,45 miliarde mc de apă. Aceasta poate asigura necesarul de apă brută pentru toți beneficiarii din sursa de apă de suprafață in regim centralizat. Prognoza unui debit mediu lunar al Dunării (emisă de INHGA) indică în continuare o valoare scăzută în luna iulie, respectiv în jur de 3000 mc/s.

Citiți și: Prețuri de infarct! Cât costă o pâine și o apă plată la un market, pe litoral

La aceasta se adaugă și un aport scăzut al debitelor afluente medii lunare în lacurile interioare ale României din cauza posibilei tendințe de scădere a aportului de precipitații. De aceea, estimăm că, la sfârșitul lunii iulie, în cele 40 lacuri de acumulare principale cu rol important în alimentarea cu apă pentru populație, industrie și productia de energie electrică), coeficientul de umplere va scădea de la 82 % cât este astăzi la 68 %”, arată Administrația.

Conform acesteia, sunt afectate de secetă zeci de localități din țară, inclusiv cinci din sudul județului Argeș, dar neprecizate de către instituție.

„De aceea, este extrem de important ca populația să înțeleagă faptul că sistemele de alimentare cu apă potabilă au fost dimensionate fără folosință de irigații și nu recomandăm în această perioadă udatul grădinilor și umplerea unor bazine/piscine”, mai informează instituția.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Grigore spune:

    Nu va este rușine?
    Secetă e doar în creierul vostru!

  • Cirstea spune:

    Care sunt cele 5 localități afectate de seceta. Le-ati scris printre rânduri?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90