EcoMoto 930×122

primă de instalare

Bani în plus pentru profesori!

Bani în plus pentru profesori!

Citiți și: Salarii mai mari pentru profesori. Câți bani și când intră în conturi

Noua lege a educației preuniversitare, în vigoare din septembrie, prevede acordarea unei prime neimpozabile cadrelor didactice titulare care se instalează la catedră în zone defavorizate sau izolate.

Singura condiție impusă profesorilor titulari e să rămână în acea unitate de învățământ măcar cinci ani.

Citiți și: Profesorii vor fi pedepsiți aspru dacă fac aceste lucruri

„Personalul didactic repartizat cu statut de cadru didactic titular în unităţi de învăţământ aflate în zone defavorizate sau izolate, stabilite, cu consultarea partenerilor de dialog social, prin ordin al ministrului educaţiei, beneficiază de o primă de instalare neimpozabilă egală cu 5 salarii minime brute pe ţară cu obligaţia ca, pentru o perioadă de 5 ani şcolari, să rămână titular în unitatea de învăţământ respectivă.

Bani în plus pentru profesori!

Prima se asigură din bugetul Ministerului Educaţiei şi se acordă o singură dată, indiferent de numărul de repartizări/transferuri/pretransferuri”, scrie în Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023.

Între timp, la Ministerul Educației ar trebui să fie stabilită lista unităților de învățământ aflate în zone defavorizate sau izolate. Dacă această primă ar ajunge să fie oferită în 2023, suma pe care ar primi-o profesorul titular repartizat ar fi de 15.000 de lei.

Fiind calculată în funcție de salariul minim, de la un an la altul cuantumul acestei prime va crește în mod corespunzător. E de așteptat ca ordinul să stabilească și modul în care banii vor fi efectiv acordați.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Eleonora spune:

    Să achiziționeze și dumnealor BMW,cum are dl.director de la școala din Trivale și alte autoturisme de săraci cum au cadrele didactice de la oraș!

  • Mutu spune:

    Citiți și minunați va,ptr.comentariul acestui cadavru didactic!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90