Donaris 930 x 122

elevi

Bani pentru elevi!

Bani pentru elevi!

Citiți și: Noi facilități importante pentru elevi!

Normele metodologice privind acordarea gratuității la transportul public rutier local și metropolitan rutier, transportul public rutier județean și interjudețean pentru elevi, cuprinse în HG 810/2023, vor suferi mai multe modificări, potrivit proiectului de hotărâre aflat în dezbatere publică.

Principala intervenție de reglementare are scopul de a optimiza aplicarea facilităților acordate elevilor prin introducerea posibilității de a plăti suma forfetară de la începutul cursurilor până în prezent către elevii care nu au beneficiat de acest drept.

Citiți și: Vești bune! Este oficial: elevii primesc bani!

Pentru că situația privind asigurarea serviciilor publice de transport rutier este diferită de la județ la județ, Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) propune modificarea și completarea H.G. 810/2023.

Bani pentru elevi!

Mai exact, consiliile județene vor trebui să adopte hotărâri pentru stabilirea valorii unitare lei/km aferente sumei forfetare ce se acordă elevilor, după cum urmează:

– în județele în care au fost atribuite contracte de delegare a gestiunii, ca medie a tarifelor medii lei/ km/ loc, inclusiv TVA, prevăzute în contractele atribuite;

– în județele care nu au finalizat nicio procedură de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii, la nivelul valorii unitare medii la nivel național lei/ km, stabilită de către ANRSC.

Aceste reguli nu există în prezent, ceea ce face imposibilă acordarea banilor pentru naveta elevilor în anumite cazuri.

Potrivit HG 810/2023, elevii beneficiază, în baza unor titluri de transport individuale (pe care apar distanța pentru care sunt valabile și valoarea acestora), de decontarea cheltuielilor cu naveta din localitatea de domiciliu în cea în care se află școala pe care o urmează.

Detalii, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3