NOR CURIER 930X122

bataie

BĂTAIE DE JOC FAŢĂ DE ELEVI!

Bătaie de joc faţă de elevi! „Educaţia este o prioritate!”, afirmă la unison guvernele care se schimbă şi se tot schimbă. Aiurea! De fapt, afacerile din educaţie sunt o prioritate, căci, de fapt, grija pentru copii şi, implicit pentru viitor, se vede în banii investiţi de stat în pregătirea tinerilor.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Or, suma este derizorie: exact 11 lei şi 15 bani! Atât investeşte statul român în educaţia unui elev! Teoretic, suma este de 355 lei, dar 97% înseamnă plata salariilor. România este codaşa Europei în ceea ce priveşte sumele investite în educaţie. Deşi mai-marii din învăţământ se laudă în 2018 cu cel mai mare buget din ultimii 27 de ani, în realitate el nu sare de 3% din PIB.

Asta în timp ce media europeană se apropie de cinci procente. Deşi legea prevede că 6% din PIB trebuie alocat educaţiei, niciodată acest procentaj nu a fost respectat. În 2018, reprezentanţii ministerului afirmă că alocaţia per elev este de 355 lei. După ce sunt plătite salariile profesorilor, mai rămân 11 lei şi 15 bani pentru fiecare elev. 97% din cei 355 lei sunt direcţionaţi către plata cadrelor didactice.

Citiți și: O tânără de 25 de ani versus 2 polițiști locali. Cine a câștigat

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90