930 x122 grota rece

terenuri

Beneficiu uriaș! Se dau terenuri gratuit!

Beneficiu uriaș! Se dau terenuri gratuit!

Citiți și: Schimbare pentru proprietarii de terenuri din România!

Tinerii cu vârsta de până la 35 de ani pot obține de la autorităților locale, în mod gratuit, terenuri de până la 1.000 de m2, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, potrivit unei legi apărute acum 20 de ani.

Guvernul a stabilit modificarea normelor metodologice de aplicare a acestei legi, astfel încât procedura de obținere a acestor terenuri să se simplifice.

Citiți și: Exclusiv. Incident șocant în Centru! S-au împărțit pumni și picioare! Video

Legea 15/2003 stabilește posibilitatea „atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală”.

Atribuirea terenului se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local, în ordinea de prioritate stabilită pe baza unor criterii aprobate prin hotărâre a consiliului local.

Beneficiu uriaș! Se dau terenuri gratuit!

Apoi, legea stabilește că dimensiunile terenurilor care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală sunt în directă legătură cu tipul localității în care se află acestea.

Mai precis, suprafeţele de teren care pot fi date tinerilor sunt:

– între 150 m² şi 300 m² – în municipii şi sectoarele municipiului Bucureşti;

– între 250 m² şi 400 m² – în oraşe;

– între 250 m² şi 1.000 m² – în comune şi sate.

Pot cere un teren (o singură dată) pe care să-și construiască o locuinţă proprietate personală tinerii de până la 35 de ani, care îndeplinesc următoarele condiţii:

– au împlinit vârsta de 18 ani;

– la data depunerii cererii, precum şi la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.

În funcție de fiecare situație în parte, pe lângă cele amintite, consiliile locale pot stabili criterii suplimentare pentru atribuirea terenurilor.

Cererea pentru atribuirea terenului trebuie depusă la consiliul local al comunei, oraşului ori municipiului (sector) în care solicitantul are domiciliul și trebuie să fie însoțită de mai multe documente, printre care și o copie de pe certificatul de naștere și una de pe actul de identitate.

Apropo de lista actelor necesare cererii unor astfel de terenuri, printr-un proiect de HG adoptat azi de Guvern, se elimină din normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 15/2003 obligația de a depune declarația părinților solicitantului, pe propria răspundere, că nu dețin sau că nu au deținut în proprietate, în ultimii 10 ani, un teren în suprafața mai mare de 500 mp în mediul urban și de 5.000 mp în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3