EcoMoto 930×122

autorizaţie

BLOCAJ PERICULOS LA ȘCOALA „TRAIAN”. ”PRIMĂRIA ȘI ISU NU SE PUN DE ACORD!”

Blocaj periculos la Școala ”Traian”. ”Primăria și ISU nu se pun de acord!”. După cum v-am informat, mai multe clădiri care aparțin unor instituții de învățământ din Pitești nu au autorizație de securitate la incendiu (AICI puteți citi lista).

Citiți și: Incendiu violent, cu victimă, în Argeș. S-a făcut scrum

O astfel de problemă există și la Școala Gimnazială ”Traian”, fostă nr. 4, școală a cărei sală de sport nu are autorizație de securitate la incendiu, deși a fost construită în urmă cu 14 ani. În 14 ani, unitatea școlară nu a obținut autorizația!

Am luat legătura cu directorul școlii, Cristina Tulea. Potrivit directorului, școala a făcut toate demersurile pentru obținerea autorizației, însă ”autoritățile nu se înțeleg”. Care autorități? ”Primăria și ISU”, ne precizează Tulea. Cu alte cuvinte, primarul Piteștiului, Cornel Ionică, și inspectorul-șef al ISU Argeș, Bogdan Olar (foto).

Citiți și: Argeș: Incendiu în gospodărie: Două autoturisme și o anexă – în flăcări

”Suntem în așteptare, noi avem toată documentația făcută. Suntem în așteptare pentru că autoritățile nu se pun de acord, ISU cu Primăria. Ni se cer niște lucruri pe care nu putem să le facem. Noi avem tot ce ne trebuie și nu ni se emite autorizația, este foarte simplu”, declară Cristina Tulea pentru ePitești. „Mărul discordiei”, asupra a ce mai exact nu se pun de acord Primăria și ISU, este, potrivit directorului Tulea,  timpul în care pereții sălii de sport ar rezista în eventualitatea producerii unui incendiu. ”Este vorba despre un perete al sălii de sport. În anul 2004, când a fost realizată sala, peretele trebuia să reziste 15 minute la un posibil incendiu. Acum trebuie să reziste 3 ore.”

Cu alte cuvinte, după spusele directorului Școlii ”Traian”, Primăria, condusă de Cornel Ionică, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, în fruntea căruia se află Bogdan Olar, sunt instituțiile responsabile.

Fie că dreptatea este de partea Cristinei Tulea, fie că, poate, directorul caută o justificare, situația este clară: de 14 ani, mii de copii au desfășurat și desfășoară activități sportive într-un spațiu necorespunzător din punct de vedere al securității la incendiu.

Îi invităm pe primarul Piteștiului și pe inspectorul-șef al ISU Argeș să facă o vizită la sala de sport a Școlii ”Traian”, iar pe Cristina Turlea să conștientizeze că, prin funcția pe care o are, este responsabilă și pentru siguranța a sute de elevi.

Într-un articol viitor vă vom prezenta reglementările pe care ISU le are atunci când vine vorba de modul în care ar trebui repartizați copiii în sălile de clasă, reglementări încălcate la unele instituții de învățământ din Pitești, inclusiv la Școala Gimnazială ”Traian”. Vom reveni asupra subiectului.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3