930×122 CAPRA 5

banca

BNR oferă vestea zilei pentru românii care au rate la bancă!

Rate mai mici pentru români! Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 6,62%, de la 6,64%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei. Bilanțul a fost publicat de Banca Națională a României.

Citiți și: Anunțul momentului pentru românii cu rate!

ROBOR scade la început de săptămână

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 6,76%, de la 6,78%. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Rate români

Rate români

Citiți și: Pitești. A crezut că dă „lovitura”. Hoț de bancă la 17 ani

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 5,71% la 5,98%. IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA