NOR CURIER 930X122

burse

Burse pentru elevi, eliminate de Ministerul Educației. Nu sunt bani!

Bursa socială acordată elevilor din mediul rural, care merg la liceu în altă localitate, a fost eliminată de Ministerul Educației, potrivit Edupedu.ro.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Acești elevi primeau lunar suma de 200 de lei, deoarece erau nevoiți să meargă în altă localitate la liceu, pentru că în localitatea lor o astfel de instituție de învățământ nu exista.

Acordarea acestei burse nu era condiționată de venitul net lunar al familiei.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

De asemenea, nici elevii de clasa a V-a nu mai primesc deloc bursă de merit, pe tot parcursul primului an de gimnaziu.

Aceste măsuri fac parte din ordinului de ministru nr. 5.379 din 7 septembrie 2022, care reglementează criteriile generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar în acest an școlar.

Niciuna dintre cele două măsuri nu a fost anunțată public de Ministerul Educației.

În condițiile în care în ultima perioadă s-a vorbit doar despre majorarea bugetului în ceea ce privește bursele școlare și despre creșterea numărului de beneficiari, aceste schimbări sunt surprinzătoare.

Potrivit Edupedu.ro, reprezentanții Ministerului Educației ar fi invocat lipsa banilor în tăierea liceenilor din mediul rural de pe lista beneficiarilor de burse de ajutor social.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90