930×122 CAPRA 5

auto

10 FOTOGRAFII CU BIJUTERII! PE ROȚI! RETROMOBIL ÎN PITEȘTI!

Piteștenii care au trecut astăzi prin Piața Primăriei au avut ocazia să vadă 8 automobile fabricate în anii 70. Nu au lipsit ARO, bătrâna Dacia 1300, un Trabant, un Rolls Royce Silver şi un Triumph Spitfire. Toate aceste bijuterii pe roți au fost bine întreținute de-a lungul timpului de către proprietarii lor.

Citiți și: Pitești. Măsură importantă în Piața Primăriei

Familia Stoiculescu din Curtea de Argeş, de pildă, are nu una, ci 3 maşini de epocă! Astăzi au venit în Pitești cu două dintre ele: doamna, la volanul unui Triumph Spitfire (fabricat în anul 1972), iar domnul, cu un Rolls Royce Silver din 1970. „Este o pasiune ca un microb! Mașina cu care am venit am cumpărat-o din Olanda acum doi ani. Am dat pe ea la vremea respectivă 8.000 de euro, plus taxele din ţară. Participăm la competiţii, concursuri, raliuri… Cu acest Triumph Spitfire am câștigat recent o cupă.”, ne-a mărturisit Mariana Stoiculescu.

„De mulţi ani sunt pasionat de așa ceva. Fiecare om are o dambla, eu am mai multe, am 3! Am făcut trei garaje, câte unul pentru fiecare mașină. Pe lângă cele 3 mai avem un autoturism, dar nu de epocă. Acum mă bate gândul să îmi iau și o maşină de teren.”, ne-a spus, la rândul său, Paul Stoiculescu. Maşina cu care a venit în Pitești, un Rolls Royce Silver, are un motor de 8 cilindri, cutie de viteză automată, un consum de 24 de litri de benzină la 100 de kilometri şi o viteză maximă de 195 de kilometri pe oră. Şi Ion Nenu, tot din județul Argeș, se mândreşte cu maşina lui, un ARO M 461: „L-am cumpărat în anul 2005 pentru că ARO face parte din copilăria mea. L-am reparat, iar din 2006 a fost din nou pe şosele. Este un automobil istoric și are un preţ de catalog de 10.000 de dolari, fiind singura maşină original românească 100%.”, a precizat Ion Nenu pentru ePitești. El mai are în proprietate și o Dacia 1300.

Citiți și: Argeș. Un BMW a luat foc!

Expoziția auto retro de astăzi a făcut parte din calendarul evenimentelor dedicate Zilelor Piteștiului.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90