Donaris 930 x 122

Arges

Schimbare importantă pentru cei care îşi vând maşina

Codul Fiscal vine din această lună cu o schimbare importantă pentru cei care își vând mașina, anunță Direcția Permise și Înmatriculări Auto.

Citiți și: Desființarea Centrului Cultural Județean se amână

Astfel, până în 2020, cei care își vindeau mașina (dar și în cazul terenurilor și clădirilor) aveau obligația să obțină un certificat de atestare fiscală prin care să dovedească plata la zi a impozitului.

Din 2021, legislația a fost schimbată, astfel încât cei care vând o mașină pot să o facă fără obținerea certificatului de atestare fiscală, în anumite condiții. Cei care vând terenuri sau clădiri vor avea în continuare nevoie de acest act.

Citiți și: Poliția Română își cumpără mașini puternice

Condiția este ca la vânzarea mașinii să fie folosit un contract de vânzare cumpărare oficial.

„Proprietarii bunurilor care înstrăinează mijloace de transport nu trebuie să prezinte certificatul de atestare fiscală în cazul în care pentru înstrăinare utilizează formularul de contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport aprobat prin ordin al ministrului potrivit dispozițiilor legale în vigoare”, se arată în textul legii.

Modelul contractului de vânzare-cumpărare auto sau, așa cum este el denumit oficial, contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport, este de regulă oferit gata completat celor care apelează la serviciile unui birou de întocmire a actelor auto. Pentru a reduce costurile procedurii, cei interesați să-și vândă mașina pot descărca contractul de vânzare-cumpărare auto direct de pe site-ul DRPCIV.

(Foto: descriptiv)

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441