930 x122 grota rece

cine a făcut românia mare

”CINE A FĂCUT ROMÂNIA MARE”, O PRODUCȚIE UNICĂ, ÎN PREMIERĂ ÎN MIOVENI

”Cine a făcut România Mare”, o producție unică, în premieră în Mioveni. Filmul documentar „Cine a făcut România Mare” va fi lansat în premieră vineri, 22 martie 2019, de la ora 17, în sala mare a Centrului Cultural Mioveni. Filmul este o producție unică, un regal de interviuri cu personalități ale României actuale.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

Documentarul este ilustrat cu imagini din viitorul film artistic “Jurnal de război”, care va putea fi apreciat ca, probabil, cea mai mare producție cinematografică construită pe baza a două jurnale de război de acum o sută de ani, aparținând unor doi ofițeri ai Armatei Române: sublocotenenții Gheorghe Bădescu din Slănic și Nicoale Șuța din Domnești.

Aceste jurnale se găsesc în volumul “Jurnal de război – Mărturii din tranșeele întregirii României”, o carte coordonată de argeșeanul Dan Drăgoi.

Citiți și: Exclusiv! Fetița care a căzut iar de la etaj, „e mai critic decât data trecută/Mama țipa foarte tare!”

Filmul este o superbă renaștere a mândriei de a fi argeșean și un exemplu de a spune că Argeșul s-a aflat în fruntea luptei pentru afirmarea identității naționale.

Evenimentul este organizat de Asociația Ordessos, în parteneriat cu Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90