930X122 MAIA

baston

BASTONUL ȘI MANUSCRISELE LUI EMINESCU, LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ

De astăzi și până pe 29 iunie Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” din Pitești, în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș, găzduiește în holul instituției expoziția tematică „Mihai Eminescu și perenitatea poeziei – 126 de ani de la moartea poetuluiˮ. Astăzi a avut loc vernisajul expoziției.

Citiți și: Premiera care a fermecat Piteștiul. ,,S-a jucat cu casa închisă!”

Cei interesați pot vedea manuscrise, volume de poezii, de proză și de publicistică, literatură pentru copii și cărți ale poetului traduse în limbi de circulație internațională, precum și volume de critică literară.

Elementul inedit al expoziției îl reprezintă bastonul lui Mihai Eminescu. Este un obiect de patrimoniu cultural care din 1975 aparține Muzeului Județean Argeș, achiziționat la aceea vreme de la farmacistul piteştean Nicolae Nicolescu.

Citiți și: ATELIER “EMINESCU” LA CENTRUL CULTURAL MIOVENI

Bastonul i-a fost dăruit lui Eminescu în anul 1876 de către „Societatea Junimea” și a fost realizat într-un atelier românesc de la mijlocul secolului al XIX-lea. Pe baston, care are o lungime de 83, 5 cm și este confecționat din fildeș, bambus, argint și piele, sunt sculptate în basorelief inițialele poetului, M.E., într-un decor floral.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90