New Profesional Consult 930 x 122

făt frumos

Premiera care a fermecat Piteștiul. ,,S-a jucat cu casa închisă!”

Premiera care a fermecat Piteștiul. ,,S-a jucat cu casa închisă!”

Citiți și: Un argeșean ar putea schimba data unei sărbători naționale!

Ziua Culturii Naționale a fost marcată și la Teatrul ,,Alexandru Davila” din Pitești.

Talentații actori au pus în scenă premierea spectacolului ,, Făt-Frumos din Lacrimă”, dramatizare după basmul scris de poetul Mihai Eminescu.

Citiți și: Pitești. Teatrul Al. Davila se ,,rupe-n” două!

,,Făt-Frumos din Lacrimă”, publicat pentru prima oară la 15 noiembrie 1870, în revista „Convorbiri literare” (Iași), apoi în volumul postum „Proză și Versuri” (Editor V.G. Morțun, Iași, 1890), este primul basm-poem din literatura cultă română.

Premiera care a deschis anul artistic 2024 la Teatrul ,,Alexandru Davila” s-a jucat cu casa închisă.

De asemenea, actorii s-au bucurat de o primire deosebită din partea publicului.

Premiera care a fermecat Piteștiul. ,,S-a jucat cu casa închisă!”

Mici și mari, iubitorii de teatru prezenți în sală au fost impresionați de noua producție care a combinat măiestria actorului mânuitor de păpuși cu tehnologia modernă.

,,Gabriel Apostol, regizor și actor cu o îndelungată experiență în lumea teatrului de animație, și Clara Dărângă, scenografa spectacolului, au adus pe scena Teatrului „Alexandru Davila” păpuși mici și păpuși supradimensionate, în mânuire directă, combinate cu proiecții video, creând astfel o lume dinamică, vie, captivantă, unde Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana, Mama Pădurii, calul năzdrăvan, împărați și împărătese au purtat clasica luptă dintre bine și rău.

O adevărată desfășurare de forțe răsplătită îndelung cu aplauze de un public extrem de generos, după cum a remarcat și regizorul Gabriel Apostol:

<Publicul din Pitești este extraordinar, iar reacțiile celor prezenți au confirmat tot efortul pe care echipa l-a făcut pentru această bucurie.

I-a ajutat foarte mult pe actori această participare numeroasă a spectatorilor.

Și aplauzele, desigur.

Mă bucur că această producție a fost pusă sub auspiciile Zilei Culturii Naționale și a marelui eveniment al nașterii poetului Mihai Eminescu pe care suntem norocoși că îl avem>.”, se arată în comunicatul de presă trimis publicației noastre.

Următoarea reprezentație a spectacolului „Făt-Frumos din Lacrimă” va fi sâmbătă, 27 ianuarie, ora 19.00.

Foto: Teatrul ,,Alexandru Davila” 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • renata.elviraAlexe Renata spune:

    Felicitari actorilor regizorului,pt frumoasa realizare Fat Frumos din Lacrima Miscare,fantastic, constructie epica original puse in scena! Succes!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90