Donaris 930 x 122

balet

GALĂ DE BALET ÎN PITEȘTI

Gală de balet în Pitești. Astăzi, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica piteșteană va organiza gala de balet „Surâsul primăverii… la Pitești”, susţinută de ansamblul de balet profesionist „Tânărul Balet Moldovenesc” al Colegiului Naţional de Coregrafie Chişinău (Republica Moldova).

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Față de spectacolul de anul trecut, care s-a bucurat de aprecierea publicului, anul acesta va fi un spectacol în premieră mondială, care va reuni pas de deux, pas de trois, teme şi variaţiuni din marile balete romantice şi clasice, duete şi momente solistice neoclasice şi contemporane şi teme de dans academic scenic, cu temă folclorică.

Printre membrii ansamblului se numără cei mai tineri componenţi ai Ansamblului de Balet al Teatrului National de Operă şi Balet „Maria Bieşu” şi ai Baletului Național „Joc”, ambele din Chișinău.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

Programul este realizat de Iurie Madan (maestru în arte, directorul Colegiului Național de Coregrafie Chișinău), Eugen Gîrneț (maestru coregraf în arte și coregraf), Irina Matiusenscaia (conducător artistic, pedagog balet și maestră în arte), Liudmila Cerececea (pedagog balet și om emerit al artei), Cristian Mîndriș (pedagog balet și istoric al artei baletului) și Andrei Litvinov (pedagog balet și maestru în arte).

La eveniment au fost invitați să asiste ambasadori, membri ai Corpului Diplomatic acreditați în România ai țărilor în care baletul reprezintă o tradiție de peste 300 de ani.

Accesul în sală se face pe bază de bilet. Prețul unui bilet este de 40, 25 sau 20 de lei, în funcție de categoria locului. Abonamentele rămân valabile.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90