930X122 MAIA

filarmonica pitesti

Ladislau Csendes și Mădălin Sandu, soliștii „Dublului concert pentru vioară și orchestră” al Filarmonicii Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 29 septembrie, de la ora 19.00, în sala „Simfonia”, ultimul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Alexandru Ganea, participă, ca soliști, violoniștii Ladislau Csendes și Mădălin Sandu.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

În program: A. Vivaldi – „Anotimpurile” – „Toamna”, G. Holst – „Dublu concert pentru vioară și orchestră, op. 49” (premieră la Pitești) și L. Van Beethoven – „Simfonia a III – a, op. 55”.

Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră, şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea dirijat orchestră, clasa Dumitru Goia.

Citiți și: Eveniment de excepție în Pitești! Mai marii județului își licitează bunurile de valoare

Doctor în muzică, este conferenţiar universitar la Universitatea Națională de Muzică București și dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B.

A colaborat cu toate filarmonicile din țară și cu soliști de renume, dintre aceștia menționându-i pe Valentin Gheorghiu, Florin Croitoru, Gabriel Croitoru, Alexandru Tomescu, Marin Cazacu, Răzvan Suma, Ivan Roncea, Ion Bogdan Ștefănescu.

Fost dirijor al Filarmonicii Pitești, este dirijor permanent invitat.

Unul dintre cei mai apreciați violoniști, Ladislau Csendes a colaborat cu prestigioase orchestre, susținând turnee artistice în numeroase țări, printre care Elveția, Franța, Germania, Marea Britanie, Italia, Austria, Singapore. La festivalurile din străinătate, prin programele prezentate, a contribuit la îmbogăţirea repertoriului concertant şi cameral românesc contemporan.

Cadru didactic la Universitatea Națională de Muzică București și solist instrumentist al Orchestrei Naționale Radio, are un repertoriu extins și variat, care se regăsește în discografie și înregistrările radio-tv.

A mai concertat la Filarmonica Pitești în 2008 și 2013.

Absolvent al Facultăţii de Interpretare Instrumentală a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Ladislau Csendes, Mădălin Sandu este, de la înfiinţare, din 2007, concertmaestru al Filarmonicii Piteşti.

A colaborat cu filarmonicile din Bucureşti, Giurgiu, Sibiu, Ploieşti, Constanţa, Râmnicu-Vâlcea, iar ca solist concertist a susţinut numeroase recitaluri şi concerte pe toate scenele muzicale ale ţării. A concertat şi în Italia, Germania, Elveţia, Franţa, Austria, Spania, Ungaria, Republica Moldova și Coreea de Sud.

Mădălin Sandu este nu doar un violonist de talent, ci şi aranjor, orchestrator şi dirijor, iniţiator al multor proiecte sonore spectaculoase.

De anul acesta îndeplinește și rolul de director artistic al Filarmonicii Pitești.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului.

Un bilet pentru pentru elevi și studenți este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3