New Profesional Consult 930 x 122

alimente nesanatoase

CÂT COSTĂ SĂ MĂNÂNCI SĂNĂTOS?

Mâncarea sănătoasă costă de trei ori mai mult decât cea nesănătoasă, arată un studiu realizat de Universitatea Cambridge (Marea Britanie), iar diferența de preț va crește în continuare. Potrivit cotidianului The Telegraph, care menționează studiul, cercetătorii au analizat evoluția prețurilor a 100 de produse în funcție de valoarea lor calorică.

Citiți și: Benzina și motorina se ieftinesc! În sfârșit se intervine

Un coș mediu de 1.000 de calorii, alcătuit din somon, iaurt și roșii, costă 9,4 euro. Același aport caloric provenit din alimente mai puțin sănătoase, ca pizza, hamburger sau clătite costă numai 3,1 euro. Diferența între cele două coșuri este prin urmare de 6,3 euro, față de 4,9 euro acum zece ani, relatează The Telegraph

Concluzia este că prețurile la alimentele sănătoase urcă mai repede decât cele pentru junk food, care rămân ieftine.

Citiți și: Când se va ieftini benzina la 7,5 lei pe litru

Cercetătorii universitari de la Centrul pentru alimentație și cercetare au solicitat guvernului să se gândească la măsuri care să frâneze creșterea prețurilor la alimentele sănătoase. ,,Trebuie ca alimentația sănătoasă să aibă un preț abordabil’, afirmă autorul principal al studiului, Nicholas Jones. Pe termen lung, creșterea diferenței de preț între hrana sănătoasă și cea nesănătoasă este un factor de agravare a inegalităților în privința sănătății în rândurile populației.’’ (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro) 

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90