- Publicat de: admin
- 27-01-2015, ora 7:57
- Food and drink
GREȘELI PE CARE LE FACEM CÂND GĂTIM
Chiar dacă mănânci alimente sănătoase, greșelile de gătire pot duce la pierderea beneficiilor pe care le aduc acestea.
Citiți și: Aliment consumat de toți românii, scumpire-record cu 40%Cartofii
Crezi că te bucuri de toate beneficiile cartofilor atunci când îți faci piure sau cartofi copți din cartofi albi? Mai gândește-te! Rezultatele unui studiu demonstrează că cele mai importante efecte pozitive, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și reducerea riscului de cancer, le au… cartofii roșii. Potrivit unui studiu făcut anul trecut, cartofii roșii i-au depășit pe cei albi în ceea ce privește cantitatea de polifenoli și scăderea nivelului de zahăr din sânge ca urmare a consumării lor.
Citiți și: UN NOU VAL DE SCUMPIRIMorcovii
Ai obiceiul să toci morcovii înainte să-i pui în supă? Ei bine, tăierea morcovilor duce la pierderea unei cantități mai mari de nutrienți. Cel mai bine e ca după ce îi speli și îi cureți morcovii să-i adaugi în supă întregi.
Usturoiul
Se recomandă să fie zdrobit și consumat după cinci-zece minute, întrucât, spre deosebire de alte plante sau legume, principiile active intră în funcțiune abia după oxidarea lui.
Merele și perele
Este bine să le coci înainte de consumare. Potrivit unui studiu, coacerea ajută la descompunerea clorofilei, care, în schimb, produce mai mulți antioxidanți activi.
Broccoli
Beneficiile anti inflamatoare şi anti cancerigene ale broccoli au fost studiate în numeroase laboratoare ale lumii. Avantajele pe care acest aliment le are pentru sănătate sunt, însă, distruse dacă este gătit în exces, pentru că se pierd enzimele care îi conferă toate calitățile. Cea mai bună soluţie pentru a păstra calităţile unui aliment precum broccoli, care luptă împotriva cancerului, este gătirea lui la abur timp de 2-4 minute. Asta îi dublează proprietăţile anti cancerigene. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)