930X122 MAIA

cartofi

CARTOFII, CAMPIONII SCUMPIRILOR ÎN SEPTEMBRIE

Preţurile de consum au crescut cu 0,9% la alimente şi cu 0,1% la servicii în cursul lunii septembrie, informează Institutul Naţional de Statistică.

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Cel mai mult s-au scumpit cartofii, cu 21,3%, legumele şi conservele din legume (+7,9%), ouăle (+4,15%) şi citricele şi alte fructe meridionale (+4%).

Pe de altă parte, cel mai mult s-au ieftinit fructele proaspete, cu 1,8%. Dintre mărfurile nealimentare, mobila a consemnat cea mai mare creştere de preţuri, de 0,5%, urmată de confecţii, cu 0,37%, îmbrăcăminte şi articole de menaj, cu circa 0,3% fiecare. În schimb, combustibilii s-au ieftinit cu 1,36%, iar articolele medicale şi medicamentele cu 0,02%.

Citiți și: Șoferii au iar parte de emoții! Ce se întâmplă cu prețul carburanților

La servicii, transportul urban s-a scumpit cu 0,3%, iar categoria „alte servicii” a înregistrat o creştere a tarifelor cu 0,9%. Rata anuală a inflaţiei a ajuns în teritoriu negativ în iunie, pentru prima dată în ultimii 25 de ani, la -1,6%, după ce preţurile au fost mai mici cu aproape 3% faţă de mai, pe fondul reducerii TVA la alimente şi băuturi la 9% de la 1 iunie.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA