EcoMoto 930×122

Pitesti

ARII DIN ZARZUELE CU EXCEPȚIONALA SOPRANĂ RODICA VICĂ

Filarmonica Piteşti vă invită joi, 6 februarie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la un concert de… concerte.

Citiți și: Descoperă cele mai tari sfaturi pentru vestita curățenie de primăvară!

În prima parte orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Gabriel Bebeşelea, violoniştii Monica Bălăşoiu şi Radu Dunca vor interpeta J. S. Bach – „Concertul pentru două viori şi orchestră în re minor” şi A. Vivaldi – „Concertul pentru două viori şi orchestră în la minor”. În partea a doua – concert vocal-simfonic! Soprana Rodica Vică şi orchestra simfonică vor aduce în faţa publicului arii celebre din opere şi zarzuele semnate de Ruperto Chapi, Francisco Barbieri, Georges Bizet, Geronimo Jimenez y Miguel Nieto şi Augustin Lara.

Născută în anul 1989, absolventă a secţiei vioară şi a masterului la Universitatea de Muzică Bucureşti, Monica Bălăşoiu are o bogată activitate muzicală ca instrumentist la Filarmonica „Oltenia” din Craiova, colaborator al filarmonicilor din Sibiu, Timişoara, Piteşti, Târgovişte, al orchestrei Operei Române şi Orchestrei Naţionale de Tineret. A câștigat numeroase premii la concursuri de gen din Arad, Târgu Mureş, Craiova, Slatina, Sinaia și Vâlcea. În 2012 a înfiinţat Silvestri Orchestra, sub conducerea dirijorală a lui Tiberiu Soare. A mai concertat cu Filarmonica Piteşti în decembrie 2011.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Radu Dunca este student la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. De mic a participat la concursuri şcolare, câştigând numeroase premii. Ca solist a colaborat cu filarmonicile din Satu Mare, Botoşani şi Cluj şi cu orchestra simfonică din Galaţi. Membru al Orchestrei Române de Tineret, Dunca se află la prima sa colaborare cu Filarmonica Piteşti.

Apreciată în ţară şi peste hotare, soprana Rodica Vică (foto) a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, aprofundându-şi studiile de master la aceeaşi universitate. Solistă a Operei Naţionale Bucureşti, acolo unde a debutat la 24 de ani, a susţinut recitaluri în străinătate, în Germania (la Stuttgart, Hamburg, Berlin) și Japonia (Tokio). În ţară cântă alături de dirijori de renume ca Tiberiu Soare, Gabriel Bebeşelea, Cristian Oroşanu, Cristian Brâncuşi și Florin Totan. A concertat la Opera Naţională, Opera din Timişoara, Orchestra Naţională Radio și la filarmonicile din Târgovişte și Ploieşti. A câştigat premii la concursuri din ţară (Cluj-Napoca şi Bucureşti) şi din străinătate, fiind bursieră în Graz (Austria). Îndrăgita soprană a mai concertat la filarmonica piteşteană în noiembrie 2013.

Dirijorul Gabriel Bebeşelea a absolvit Liceul de Artă din Sibiu şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, la clasa profesorului Petre Sbârcea, şi masterul la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, la clasa profesorului Horia Andreescu. A susţinut concerte cu filarmonicile din Sibiu, Satu Mare, Chişinău și Bucureşti, cu orchestrele academiei pe care a absolvit-o, cu Orchestra Naţională de Tineret, Opera Naţională Bucureşti și Opera Naţională Iaşi. Din anul 2009 este asistent al cursului internaţional de orchestră al Academiei „Icon Arts” şi dirijor al ansamblului de muzică contemporană cu acelaşi nume, ansamblu alături de care a concertat în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”. Un an mai târziu a câştigat premiul I la concursul internaţional de dirijat „Jeunesses Musicales” de la Bucureşti. În prima jumătate a anului 2011 a obţinut o bursă la una dintre cele mai mari orchestre ale lumii, Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam. Începând cu stagiunea 2013-2014 este dirijor principal la Filarmonica Sibiu.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90