930 x122 grota rece

concert

ARTIȘTI ÎN PREMIERĂ LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica organizează joi, 31 octombrie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Tomaso Giovanni Albinoni, Benedetto Marcello, Ennio Morricone și Ludwig van Beethoven.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Giovanni Pompeo, participă, ca solist, oboistul Nicola Bimbi, care va interpreta Concert pentru oboi și orchestră în re minor de Tomaso Giovanni Albinoni, Concertul pentru oboi în do minor de Benedetto Marcello și Oboiul lui Gabriel din filmul Misiunea de Ennio Morricone. În partea a doua, va fi interpretată Simfonia nr. 3, Eroica de L. v. Beethoven.

Giovanni Pompeo începe studiul muzicii la Matera, desăvârșindu-și pregătirea la Teatrul și Filarmonica La Scala din Milano, cu maeștrii Muti, Sinopoli, Levine, Chung și Gergiev. Director artistic și muzical al orchestrei din Matera, dirijează orchestre din Italia (San Remo, Benevento, Bari ș.a.), dar și din Germania, Grecia, Bulgaria, Mexic, SUA. De asemenea, organizează evenimente artistice în scopul promovării orchestrelor de tineret.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Pentru această activitate a primit o diplomă de merit din partea președintelui Republicii Italiene. Anul acesta, Matera, orașul natal al dirijorului, este capitală culturală europeană.

Absolvent al Institutului Superior de Studii Muzicale „Luigi Boccherini” din Lucca (Italia), Nicola Bimbi colaborează cu orchestrele Sinfonica Italiana,  Sinfonica citta di Grossetto, Sinfonica din Pisa, Lucca Opera Festival etc. Are  înregistrări pentru mai multe case discografice, a înregistrat și coloana sonoră pentru diverse filme și pentru Liga Națională Italiană de Fotbal.

Deși foarte tânăr, este secretar artistic la Institutul de Studii Muzicale din Lucca și al Lucca Classica Music Festival. Este, de asemenea, fondatorul orchestrei Arche din Toscana. A absolvit și biologie moleculară la Universitatea din Pisa și are master în management muzical, planificare și control managerial.

Și dirijorul, și solistul, sunt pentru prima oară la Filarmonica Pitești.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90