930×122 CAPRA 5

concert

LA FILARMONICĂ SUNĂ CORNUL

La Filarmonică sună cornul. Filarmonica Piteşti organizează astăzi, 15 noiembrie 2018, de la ora 19, la sediul său de la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic în care vor evolua ca soliști, sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea, corniştii Mihai Sîrbu şi Ioan Gabriel Luca.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

În program: Henry Purcell – Suita „Abdelazer ”, Georg Philipp Telemann – Concertul pentru 2 corni, cembalo și orchestră de coarde în Mi bemol major, Mihail Andricu – Simfonietta nr. 2, op. 40 și Jean Sibelius – Suita „Karelia”, op. 11 (selecțiuni). Simfonietta lui Andricu va fi interpretată sub semnul Centenarului.

Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Mihai Sîrbu a urmat cursurile Liceului de Arte „Octav Băncilă” din Iaşi şi ale Academiei de Muzică „George Enescu” din aceeaşi localitate. Din 2011 este managerul Filarmonicii Botoşani.

Născut în 1977, în Dorohoi, Ioan Gabriel Luca a absolvit, în 2001, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, specializarea corn solo. Din 1997 este cornist în orchestra Filarmonicii „George Enescu”.

Cei trei artiști – dirijorul Tiberiu Oprea și corniștii Mihai Sârbu și Ioan Gabriel Luca – au mai evoluat împreună pe scena Filarmonicii Pitești (anul trecut, tot în luna noiembrie), interpretând atunci un concert pentru doi corni al lui Haydn.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90