NOR CURIER 930X122

concert

UN NOU CONCERT ÎN PITEȘTI

Un nou concert în Pitești. Filarmonica Piteşti vă invită joi, 31 ianuarie 2019, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, la ultimul concert simfonic al lunii.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Theo Wolters, va reveni, ca solist, pianistul Horia Mihail.

În program: Edvard Grieg – Concert pentru pian și orchestră în la minor, op.16, și Felix Mendelssohn-Bartholdy – Simfonia nr. 3 în la minor op. 53, Scoțiana.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Dirijorul Theo Wolters este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda. Încă de mic a studiat trompeta, fiind membru al unei orchestre de suflători condusă de tatăl său. Studiile universitare le-a urmat la Conservatorul din Maastricht, acolo unde a fost îndrumat de profesori reputați.

A fost solo-trompetist la Overrijsels Philharmonisch din Enschede (Olanda). În 1979 a devenit membru al celebrei Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam, realizând cu aceasta numeroase înregistrări cu dirijori de renume.

În paralel cu studiul instrumental şi orchestral, a studiat arta dirijoratului. A susţinut concerte, ca dirijor, cu orchestre din Olanda, Slovacia, Rusia, Coreea de Sud, Germania sau România. Este dirijor invitat permanent al orchestrelor simfonice din Cluj-Napoca, Sibiu şi Piteşti.

În stagiunile precedente, Theo Wolters a mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, făcând o deosebită impresie publicului și artiștilor instrumentiști cu care a lucrat.

Horia Mihail este unul dintre cei mai buni pianişti români contemporani, cu premii naţionale şi internaţionale, concerte şi recitaluri susţinute pe scenele ţării şi ale lumii. A avut înregistrări în studiourile de radio şi televiziune din România, Belgia, Anglia, Danemarca, Ungaria și Statele Unite ale Americii.

Pianistul Horia Mihail a încântat publicul cu proiecte ca „Pianul călător”, „Duelul viorilor” şi „Cele trei dive”. În ultimii ani, muzicianul a susţinut recitaluri şi concerte în China, Italia, Bulgaria, Danemarca şi Germania.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90