NOR CURIER 930X122

eclipsa

AZI, ECLIPSĂ DE SOARE – CÂND VA AVEA MAXIMUL ÎN PITEȘTI

Astăzi va avea loc o eclipsă de soare, vizibilă ca totală doar în Insulele Feroe şi Arhipelagul Svalbard, iar în țara noastră, ca parțială.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

În Pitești eclipsa va fi parțială cu un grad de acoperire a Soarelui de aproximativ 45, 77%, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din discul solar va fi acoperit de umbra Lunii.

Eclipsa în Pitești va începe la ora 10:46:20 (ora României), va ajunge la momentul maxim la 11:54:12 şi se va termina la ora 13:03:25.

Citiți și: Hoațele care au furat ziua, în amiaza mare, și-au primit pedeapsa

Amintim că cei interesați sunt invitați la ora 11 în curtea Muzeului Județean Argeș. Celor prezenți li se vor pune la dispoziție ochelari speciali pentru observarea eclipsei parțiale de soare. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean şi Asociaţia Astronomică „Urania” din București.

Să sperăm că cerul, ca și acum, la ora 8, va fi senin la ora eclipsei, pentru ca piteștenii să poată admira fără opreliști interesantul fenomen astronomic.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3