930×122 CAPRA 5

astronomic

ECLIPSĂ DE LUNĂ LA NOAPTE

O eclipsă parțială de Lună, vizibilă în totalitate din România dacă cerul va fi senin sau printre nori, se va produce în noaptea de 16 spre 17 iulie 2019.

Citiți și: Mâine, eclipsă de soare! Când se vede cel mai bine în Argeș!

„Eclipsa începe la ora 21:44, când Luna se află aproape de orizontul de sud-est.

Schimbări pe discul selenar se vor putea vedea atunci când Luna intră în umbra Pământului, începând de la ora 23. Atunci, partea din dreapta a discului va începe să fie mai puțin strălucitoare (…)

Citiți și: FENOMEN ASTRONOMIC SPECTACULOS ÎN ACEST WEEKEND

Momentul de maxim se produce la ora 00:21. Dacă veți privi Luna la acea oră, veți vedea cum partea de sus a discului este mai roșie decât partea de jos. Motivul este că ceva mai mult de 50% din discul selenar se află în umbra Pământului. Partea de jos a discului se află în penumbră și are o strălucire mai mare.

Luna va ieși din umbră la ora 2, iar la ora 3:18 eclipsa se termină.

Cea mai spectaculoasă parte a fenomenului se va produce între orele 23 și 2.

Pe tot parcursul fenomenului, în dreapta Lunii se va afla planeta Saturn și o constelație în formă de casă, constelația Sagittarius”, informează echipa Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90