Donaris 930 x 122

eclipsa

Mâine, eclipsă de soare! Când se vede cel mai bine în Argeș!

Mâine, eclipsă de soare! Când se vede cel mai bine în Argeș!

Citiți și: Vine cea mai lungă eclipsă de Lună din ultimii 500 de ani

Eclipsa parțială de Soare care va avea loc marți, 25 octombrie, va fi vizibilă și în România și va începe la momente diferite, dar care nu diferă cu mult.

Cel mai devreme începe în nord-vestul țării, la ora 12:20, iar cel mai târziu în sud-est, la ora 12:28, conform Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu, citat de science.hotnews.ro.

Citiți și: ECLIPSĂ DE LUNĂ LA NOAPTE

Fenomenul va putea fi observat de pe tot teritoriul țării noastre, acoperirea Soarelui fiind între 33 și 44%. Zonele în care acoperirea va fi mai mare se află în nord-estul țării, cu acoperire de 44%.

Maximul eclipsei se produce și el la ore diferite, dar diferențele sunt doar de câteva minute.

Orele la care va putea fi văzută în fiecare oraș din România:


Eclipsa poate fi observată fără instrumente astronomice. Puteți privi spre Soare, în siguranță, folosind un filtru de sudură verde, foarte închis la culoare. Cel mai bun filtru este Mylar, ce poate fi găsit la magazinele specializate de astronomie.

Se pot folosi și ochelari de eclipsă, dar nu ochelari de Soare. Priviți Soarele din 5 în 5 minute și veți vedea cum marginea Lunii va atinge discul acestuia. Acoperirea maximă se va produce în momentul de maxim.

Este a doua eclipsă parțială din 2022. Prima a fost în 30 aprilie, dar nu a fost vizibilă din Europa.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv/Sursa – evz.ro

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570×90 MAIA